70 شرکت دانش بنیان ایرانی درحوزه سلولهای بنیادی فعال هستند

به نقل از مرکز تخصصی مشاوره صنعت ipcc دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: شمار شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه سلول های بنیادی طی سه سال گذشته محدود بود، اما هم اکنون 70 شرکت دانش بنیان از تولید تجهیزات تا سلول و چرخه کامل آن فعالیت می کنند.به گزارش ایرنا، امیرعلی حمیدیه روز سه شنبه در جمع خبرنگاران زنجانی افزود: هم اکنون 400 محصول در قالب کشت تا فاکتورهای محیط کشت، رشد سلولی تا خود سلول در کشور تولید شده که سه محصول آن توسط 2 شرکت دانش‌ بنیان ساخته شده و مجوزش را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده اند.
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: ایران جزو هشت کشور برتر دنیا است که توانسته این سه محصول را توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی به تایید برساند.
این مسئول یادآوری کرد: اروپا 30، ژاپن چهار، کره جنونی 16 و آمریکا 18محصول را در این حوزه تولید کرده اند.
حمیدیه ادامه داد: بر این اساس آیین نامه هایی در این ارتباط با همکاری ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی، سازمان غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب رسیده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: این چرخه کامل علاوه بر ایجاد بازار موجب شده است شمار شرکت های دانش بنیان در ارتباط با سلولهای بنیادی کشور روند افزایشی داشته باشد.
حمیدیه اظهار کرد: این ستاد برای کیفی سازی فعالیت های خود تلاش دارد با قرار دادن شرکت های دانش بنیان با یکدیگر شرکت های بزرگتر و به عبارتی مراکز شتاب دهی را ایجاد کرده و سرمایه گذارهایی با ریسک پژوهشی بالا در این شرکت ها انجام می شود.
وی اضافه کرد: تحقق این موضوع به نوبه خود به تولید، کیفیت و اشتغال بیشتر منجر می شود.
این مسئول، با اشاره به مشکلات شرکت های دانش بنیان در حوزه سلول های بنیادی نیز گفت: مهترین مشکلات این شرکت ها این بود که در اوایل شکل گیری برای ادامه فعالیت های خود نسبت به اخد تسهیلات لازم برای تولید محصولات مورد نیاز اقدام کردند که این موضوع معضلاتی از قبیل بروز استرس و برگرداندن منابع دریافتی را ایجاد می کرد.
حمیدیه ادامه داد: راهکار رفع این معضل این بود که ریسک سرمایه گذاری ها در کنار شرکت های دانش بنیان سلولهای بنیادی ایجاد شود که این مهم مشکلات را به مراتب کاهش داده و فعالیت ها در ارتباط با پژوهش و تحقیقات متمرکز انجام می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *