رژیم غذایی پر نمک باکتری خوب معده را از بین می برد
به نقل از مرکز مشاوره صنعت ipccمحققان آلمانی در مطالعه ای متوجه شدند که مصرف زیاد نمک برای برخی از باکتری های خوب کُشنده است و می تواند به فشار خون بالا و بیماری هایی که بر سیستم ایمنی تاثیر می گذارد، کمک کند.به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، محققان هم اکنون می دانند که فشار خون بالا و یک رژیم غذایی پر نمک با هم ارتباط دارند.
رژیم های غذایی پر نمک همچنین می توانند موجب تسریع پیشرفت بیماری های خود ایمن مانند ام.اس شوند.
اکنون مطالعه جدید محققان مرکز تحقیقات تجربی و بالینی مرکز پزشکی مولکولی Max Delbrück در برلین آلمان، مکانیزیمی را مطرح می کند که در این ارتباط دست دارد.
این محققان در مطالعه بر روی موش ها متوجه شدند، زمانی که موش ها رژیم غذایی پر نمکی مصرف می کردند، یک نوع باکتری روده به نام Lactobacillus در آنها از بین می رود. این رژیم غذایی پر نمک همچنین موجب افزایش فشار خون موش ها و بروز فعالیت التهاب ناشی از سلول های ایمنی به نام سلول های TH17 cells شد.
Lactobacillus یک نوع باکتری روده است که در برخی خوراکی های غنی شده مانند ماست و پنیر یافت می شود. این باکتری به عنوان باکتری خوب در نظر گرفته می شود زیرا تصور می شود که از ابتلا به برخی بیماری ها پیشگیری می کند.
این موش ها همچنین علائمی از ابتلا به یک وضعیت عصبی مشابه با ام.اس، به نام آنسفالومیلت (التهاب مخ و نخاع) نشان دادند.
محققان متوجه شدند که علائم آنسفالومیلیت و شمارش سلول های TH17 با درمان پروبیوتیکی Lactobacillus کاهش می یافت و این درمان فشار خون موش ها را نیز تثبیت می کرد.
محققان سپس تلاش کردند تا یافته های مطالعه خود را در انسان ها نیز تکرار کنند. آنها این مطالعه را بر روی 12 مرد سالم انجام دادند که برای مدت دو هفته هر روز 6 گرم اضافی نمک مصرف می کردند که به این ترتیب مصرف نمک آنها دو برابر می شد.
محققان در پایان دو هفته متوجه شدند که در بیشتر افراد شرکت کننده در این مطالعه باکتری های Lactobacillus از میکروبیوم های آنها ریشه کن شده بود. میکروبیوم اکوسیستمی از ارگانیسم ها است که در دستگاه گوارش انسان زندگی می کنند.
مردان شرکت کننده در این مطالعه نیز مانند موش ها به فشار خون و افزایش شمار سلول TH17 مبتلا شدند.