ساختمان‌های سبز پلی برای پیشرفت بشر

پردیس فناوری کیش-طرح مشاور متخصص صنعت و مدیریت-گروه مهندسی کشاورزی

امروزه تکنولوژی‌های پاک جایگاه ویژه‌ای در دنیای ما پیدا کرده‌اند. به ساختمان‌هایی که در فرآیند ساخت آن ها از این فناوری‌ها استفاده می‌شود، ساختمان های پاک می‌گویند. برای پاسخ به سوال چرایی استفاده از ساختمان‌های سبز و مزایای آنها نسبت ساختمان‌های عادی با ما همراه باشید.

با استفاده از تکنولوژی‌های پایدار در طراحی و ساخت یک ساختمان، می‌توان تأثیرات محیطی آن را کاهش داد. فن‌آوری‌های سبز، صرف نظر از اندازه و هدف از ساخت هر ساختمان، می‌توانند باعث بهبود آنها شوند. تکنولوژی پاک در صنعت ساخت و ساز شامل تولید ساختمان‌های جدیدی است که دارای یک یا چند جنبه از راه حل‌های سازگار با محیط زیست می‌باشد. ساختمان‌های سبز با ایجاد استانداردهای جدید زیست پذیری و پایداری، صنعت مسکن را دگرگون کرده‌اند.

نکته قابل توجه این است که شرکتها با اتخاذ راه حلهای سبز ، بازده مالی خود را بهبود می بخشند . هم چنین سبب بقای مشاغل خود می شوند. در نتیجه، بازسازی و ساخت و سازهای سبز به سرعت در حال تبدیل شدن به راه حل های کارآمد تجارت مدرن هستند.

مزایا ساختمان‌های سبز 
  • کاهش هزینه ها
  • مشوق های مالی
  • مزایای زیست محیطی
  • طول عمر
  • اشتغال زایی
کاهش هزینه‌ها

اگرچه هزینه‌های اولیه نصب و راه‌اندازی فناوری‌های سبز در ساختمان‌ها غالبا بالاست،  اما در دراز مدت سبب پس انداز مالی می‌شوند. به عنوان مثال، طبق گفته وزارت انرژی ایالات متحده (DOE)، سیستم‌های بادی کوچک می‌توانند قبض‌های برق را تا 90 درصد کاهش دهند. این نوع فناوری‌های خاص به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با کمک آن‌ها می‌توان از منابع استفاده بهتری کرد که این به نوبه خود منجر به کاهش هزینه‌ها برای مالکان می شود. به عنوان مثال، ساختمان‌هایی که دارای سیستم انرژی خورشیدی هستند، 70٪ انرژی الکتریکی کمتری از سیستم‌های معمولی مصرف می‌کنند. بسیاری از شرکت‌ها متوجه نیاز به فناوری‌های سبز شده‌اند و به تدریج چنین روش‌هایی را در مشاغل خود اتخاذ کرده‌اند.

مشوق‌های مالی

ساختمان‌هایی که راه حل‌های سبز قابل قبولی دارند، اعم از مسکونی یا تجاری، واجد شرایط دریافت پاداش مالیاتی دولت آمریکا هستند. در بیشتر موارد، ساختمان از نظر به کارگیری فناوری‌های پاک مانند سلولهای فتوولتائیک، بخاری‌های خورشیدی، انرژی زمین گرمایی یا حتی سیستم‌های بادی کوچک مورد ارزیابی قرار گرفته و دولت مشوق‌های مالیاتی را برای تشویق مشاغل به اتخاذ راه حل‌های سبز در کارهای روزانه خود، قرار داده است. در ساخت و سازهای جدید مسکونی صاحبان خانه می‌توانند 30 درصد از هزینه نصب فناوری‌های سازگار با محیط‌زیست از جمله زمین گرمایی، سلول‌های فتوولتائیک، بخاری‌های خورشیدی و سیستم‌های بادی کوچک را دریافت کنند. به طور مثال در ساختمانهای تجاری، صاحبان می‌توانند در صورت صرفه جویی حداقل 50 درصدی از انرژی برای گرمایش و سرمایش، تخفیف‌های معادل 1.80 دلار در هر فوت مربع دریافت کنند.

 مزایای زیست محیطی

یکی از بارزترین مزیت‌های ساختمان‌های با تکنولوژی پاک، تأثیر آن بر محیط زیست است. ساختمان سبز به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، صرفه جویی در مصرف آب، کاهش ضایعات و مصرف انرژی کمتر نسبت به فناوری سنتی کمک می‌کند. ساختمان‌های پاک همچنین از مصالح کارآمدتر و سازگار با محیط زیست استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، یک آبگرمکن خورشیدی به تنهایی می‌تواند به مدت 20 سال، از انتشار بیش از 50 تن دی اکسید کربن به جو جلوگیری کند. هم چنین پمپ‌های زمین گرمایی، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا 70 درصد کاهش داده و تا 50 درصد از برق کمتری استفاده می‌کنند. فناوری‌های معمول مانند ژنراتورهای نفتی، آسیب زیادی به محیط وارد می‌کنند، بنابراین ضرورت انتخاب فناوری‌های سبز آشکارتر می‌شوند. به طور خاص می‌توان گفت  فناوری سبز به کاهش ردپای کربن در یک تجارت کمک شایانی می‌کند.

طول عمر

 تکنولوژی‌های پاک با نگهداری مناسب می‌توانند عمری طولانی داشته باشند. به عنوان مثال، لوله‌های زیرزمینی در سیستم‌های زمین گرمایی می‌توانند تا 50 سال عمر کنند. هم‌چنین پمپ‌ها در این سیستم ها می‌توانند 20 سال عمر کنند. علاوه بر این، یک سیستم بادی کوچک می‌تواند تا 20 سال دوام داشته باشد.

 اشتغال زایی

امروزه انرژی سبز بخشی از مسئولیت انبوه ایجاد فرصت‌های شغلی در بازار را بر عهده دارد. در واقع  راه‌حل های پایدار در صنعت ساخت و ساز نیاز به افرادی متخصص دارد. در نتیجه، بسیاری از گزینه‌های اشتغال زایی برای افراد به وجود آمده و باعث گسترش در صنعت خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *