پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره متخصصین صنعت ومدیریت_دپارتمان فناوری اطلاعات وارتباطات
مفهوم ساده و معنای شبکه جهانی اینترنت (The Internet) چیست؟
اینترنت (The Internet) را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی و اجرا گردیده است. این شبکهٔ عظیم جهانی در ابتدا با انگیزهٔ همکاری چند شرکت به مهارتهای محاسباتی و کار در زمینههای دانش های مختلفمی دانستند و مهندسی دانست تا در اوخر سال ۱۹۶۰ میلادی اینترنت به وجد آود تنها از اواسط دهه ۱۹۹۰ است که اینترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی (public) و جهانی (world wide) درآمدهاست.
چگونه می توان به شبکه اینترنت دسترسی پیدا کرد؟
معمولترین روش خانگی برای اتصال به اینترنت Dial-up و Broadbandو ADSL است. کامپیوترهای خانگی ممکن است از طریق خط تلفن با مودم، DSL یا مودم کابلی به فراهمکننده خدمات اینترنت (ISP) متصل شود. در یک شرکت یا دانشگاه کامپیوترها به یک شبکه محلی (LAN) در داخل سازمان وصل هستند. این شبکه را میتوان از طریق یک خط تلفن سریع مثل T۱ یا E۱ به یک فراهمکننده خدمات اینترنت (ISP) وصل کرد. ISPها به ISPهای بزرگتر وصل میشوند و ISPهای بزرگتر یک ستون فقرات (Backbones) فیبر نوری را برای یک کشور یا ناحیه برقرار میکنند. ستونهای فقرات در سراسر دنیا از طریق کابل نوری، کابل زیر دریا یا ماهواره به هم متصل هستند.
مکانهای عمومی که از اینترنت در آنها استفاده میشود شامل کتابخانهها و کافی نتها هستند. جایی که کامپیوتر متصل به اینترنت قابل دسترس است. همچنین دسترسی به اینترنت از مکانهایی مثل سالنهای فرودگاهها امکانپذیر است.
هم اکنون سامانه Wi-Fi میتواند امکان دسترسی به اینترنت را بصورت بیسیم فراهم کند. این سیستم یا Hotspot میتواند بصورت رایگان برای همه یا برای ثبت نام کنندگان و یا بصورت اشتراکی باشد. در این سیستم که در پی آن به عنوان مثال کافینت Wi-Fi بوجود میآید افراد میبایست رایانهای که قابلیت اتصال به شبکه محلی بیسیم را دارد را با خود همراه داشته باشند. Hotspot به محدوده مکانی خاصی وابسته نیست و میتواند در یک فضای باز و در یک پارک یا منطقه مرکزی شهر قابل دسترس باشد.تلاش برای تشکیل این شبکهها در نهایت به تشکیل مجمع شبکههای بیسیم منجر شدهاست.
پروتکل اینترنتی: نشانیهای IP
هر کامپیوتری در اینترنت یک شماره اختصاصی دارد که به آن نشانی IP می گویند.
IP علامت اختصاری پروتکل اینترنتی است؛ زبانی که کامپیوترها به وسیله آن با هم ارتباط برقرار میکنند. یک پروتکل، راه از پیش تعریف شدهای است که هرگاه کسی میخواهد از یک سرویس استفاده کند، از طریق آن وارد عمل میشود.
این «استفاده کننده» (کاربر) در این جا میتواند یک شخص حقیقی و یا یک برنامه مثل نرم افزارهای استفاده کننده از اینترنت باشد.
یک IP معمولا بدین شکل است:
۳۸.۱۱۳.۱۶۲.۴۲
URL ؛ مکاننمای یکسان منبع (نشانی سایت)
وقتی که شما از اینترنت استفاده می کنید یا یک میل میفرستید، از یک نام دامنه استفاده میکنید که این کار را برای شما انجام میدهد. برای نمونه نشانی http://www.urls.ir نام دامنه urls.ir را در بر دارد. همین نام دامنه در example@urls.ir هم وجود دارد. هر بار که ما از یک نام دامنه استفاده میکنیم، از سرورهای سیستم نام دامنه (DNS) استفاده میکنیم که نامهای دامنه قابل خواندن برای انسان را به IPهای قابل فهم برای ماشین تبدیل میکند.
نامهای دامنه سطح بالا که به آنها دامنههای سطح اول هم گفته میشود اینها هستند: .COM، .ORG ، .IR، .NET ، .EDU و .GOV.
چند سایت معروف که از دامنه .COM استفاده میکنند اینها هستند:
۱) Google
۲) Yahoo
۳) Microsoft