تشخیص “کروناویروس” با هوش مصنوعی در چند ثانیه

پردیس فناوری کیش _ طرح مشاوره متخصصین صنعت ومدیریت_ دپارتمان فناوری اطلاعات وارتباطات

نقش هوش مصنوعی برای مقابله با کروناویروس چیست؟

از زمان اولین گزارشات شیوع بیماری کروناویروس (COVID-19) در ووهان چین، این ویروس حداقل در ۱۰۰ کشور دیگر گسترش یافته است.

بسیاری از کشورها با کمک تحلیل داده‌های آماری و الگوریتم‌های هوشمند روند این بیماری همه‌گیر را پیگیری و آمادگی لازم را برای مقابله با شیوع این بیماری را به‌دست آوردند.

هوش مصنوعی برای تشخیص، پیگیری و پیش‌بینی عوامل مؤثر بر نرخ انتقال این بیماری، مؤثر و کارآمد محسوب می‌شود.

شناسایی هرچه دقیق‌تر رفتار ویروس به معنای مبارزه بهتر با آن است.

هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل گزارشات خبری، رسانه‌های اجتماعی و اسناد دولتی می‌تواند روند شیوع این بیماری را شناسایی و به پرسنل بخش درمان در تسریع تشخیص و نظارت کارآمد بیماری کمک کند.

تشخیص کرونا در امریکا

یکی از محققان آمریکایی موفق به تولید یک نرم‌افزار مبتنی بر “هوش مصنوعی” شده که می‌تواند وجود کروناویروس در عکس اشعه ایکس قفسه سینه افراد را تنها در عرض چند ثانیه تشخیص دهد.

در این راستا، یکی از محققان دانشگاه “دیتون”(Dayton) در ایالت “اوهایو” آمریکا یک فناوری جدید توسعه داده که می‌تواند در عرض چند ثانیه و با دقت ۹۸ درصد ابتلای افراد به “کروناویروس” را تشخیص دهد.

“باراث نارایانان”(Barath Narayanan) این نرم‌افزار هوش مصنوعی را طراحی کرده که می‌تواند تنها با اسکن تصاویر اشعه ایکس قفسه سینه، بیماری “کووید-۱۹” را شناسایی کند.

در این نرم‌افزار از یک الگوریتم “یادگیری ماشین” استفاده می‌شود که به نحوی آموزش داده شده که از اسکن قفسه سینه افراد مبتلا به بیماری و افراد سالم استفاده می‌کند تا به جست‌وجوی نشانه‌های مرتبط با “کروناویروس” بپردازد.

باراث نارایانان” در خصوص دستاورد ارزشمند خود اظهار کرد، این الگوریتم با استفاده از یادیگری عمیق که شاخه‌ای از “هوش مصنوعی” است، خود را به شناسایی علائم و نشانه‌های بیماری آموزش داد.

وی ادامه داد، با گذشت زمان این الگوریتم، شناسایی تصاویر بیشتری از اشعه ایکس را به خودش آموخت و حتی دقت آن از ۹۸ درصد به ۹۹ درصد هم رسید.

“باراث نارایانان” که مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود در رشته مهندسی برق را از دانشگاه “دیتون” دریافت کرده است، گفت: من خواستم کاری برای منافع مشترک انجام دهم و به نظر رسید که تصویربرداری‌های پزشکی روش خوبی برای انجام این کار است.

این محقق قصد دارد طی چند روز آتی دستاورد خود را به تایید “سازمان غذا و دارو” آمریکا برساند.

آیا هوش مصنوعی به تولید واکسن کرونا کمک می‌کند؟

این فناوری همچنین سرعت پردازش مطالبات درمانی را افزایش و میزان تعامل نزدیک بین بیماران و کارکنان بیمارستان را کاهش می‌دهد.

تحویل تجهیزات پزشکی توسط پهباد یکی از امن‌ترین و سریع‌ترین راه‌ها برای تهیه این تجهیزات در شرایط قرنطینه است.

از جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی و قدرت محاسباتی آن، شناخت ساختار پروتئین‌های میزبان ویروس است که می‌تواند به درمان و ساخت واکسن برای این بیماری کمک کند. همچنین استفاده بهینه از داروهای موجود و ارائه داروهای جدید برای مبارزه با این بیماری از دیگر دستاوردهای حیاتی هوش مصنوعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *