دانش > فناوری – پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا-برکلی ماده نیمهرسانای جدیدی ساختهاند که میتواند نور خورشید را جذب کند و با انواع واکنشهای شیمیایی به تولید کاتالیزورهای نوین بپردازد. این دستاورد، گامی بلند برای دستیابی به فتوسنتز مصنوعی است.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا-برکلی در ایالاتمتحده، مراحل مهم و اولیه تکنولوژی فتوسنتز مصنوعی را برای تولید سوختهای پایدار و تجدیدپذیر طی کردهاند. موفقیت این طرح میتواند تحولی مهم در زمینه تولید سوخت پاک باشد.
در دنیای طبیعت، گیاهان با روش فتوسنتز، نور خورشید را به انرژی شیمیایی تبدیل میکنند و هر کدام در نقش نیروگاهی کوچک، انرژی پاک و تجدیدپذیر خورشید را ذخیره میکنند. این موضوع دستمایه پژوهش گروهی از دانشمندان شده است تا بتوانند راهحلی برای تأمین سوخت پاک بیابند.
میتوان امیدوار بود که در آینده با فنآوری مناسب بتوانیم سوخت خود را مستقیم از نور خوشید و فرآیند جذب کربن از جو و تولید اکسیژن تأمین کنیم. به باور پژوهشگران تا چند دهه آینده، میتوان با فناوریهای مبتنی بر فتوسنتز مصنوعی، سوخت و اکسیژن لازم برای سفر به مریخ و سیارات دیگر را تولید و حتی برای تولید کود نیز اقدام کرد.
«پیدانگ ینگ» (Peidong Yang) استاد شیمی معدنی در دانشگاه کالیفرنیا-برکلی که نانوتکنولوژیست شناختهشدهای است، این فناوری را به عنوان فتوسنتز مصنوعی معرفی میکند. دکتر ینگ و همکارانش در حال حاضر مواد نیمهرسانایی را ساختهاند که میتوانند نور خورشید را جذب کنند و با انواع واکنشهای شیمیایی به تولید کاتالیزورهای جدید بپردازند.
تیم تحقیقاتی پروفسور ینگ به تازگی به نقطه مهمی از مراحل پژوهش خود رسیدهاند. در روش این تیم تحقیقاتی، نور خورشید به محلول آب و کربندیاکسید میتابد تا از این طریق، سوخت شیمیایی و پلیمر تولید شود. در برخی شرایط حتی از این فرایند برای تولید داروهای خاص استفاده شده است.
نمونه اولیه این فنآوری، انرژی خورشیدی را به انرژی شیمیایی تبدیل میکند و بازدهی بالاتری نسبت به نمونههای موجود در طبیعت دارد.
سال گذشته، دکتر ینگ موضوع فتوسنتز مصنوعی را در اجلاس «Cal Future Forum» مطرح کرد تا نشان دهد که این فناوری، بشر را به سوی راهی برای تولید انرژیهای پایدار و تجدیدپذیر سوق میدهد و میتواند ما را از وابستگی به سوختهای فسیلی رها کند.