پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_گروه فنی و مهندسی
✅ مهندسی نفت از تلفیق دانشهای مختلف ریاضی، شیمی، زمینشناسی، مکانیک سیالات، ترمودینامیک و حرکت سیالات در محیطهای متخلخل مانند زمین شکل گرفته است و در تمامی فرایندهای مرتبط با صنعت نفت نظیر اکتشاف نفت، حفاری، بهرهبرداری و انتقال و پالایش هیدروکربنها نقش مهمی ایفا میکند.
۱) گرایش مهندسی اکتشاف
در اصل اولین گام برای بهره برداری از ذخایر نفتی، کشف مناطقی است که در آن نفت وجود دارد که این حرکت اغلب توسط لرزه نگاری صورت می گیرد.
مهندسین اکتشاف، امواج صوتی را به عمق می فرستند و از امواج برگشتی و پردازش آنها می توانند بفهمند که آیا نفت در زمین وجود دارد یا خیر.
گرایش اکتشاف، ارتباط بسیار نزدیکی به زمین شناسی و ژئوفیزیک دارد و در آن به بررسی نحوه شکلگیری هیدروکربنها، ابعاد مختلف زمینشناسی بهرای تشخیص لایههای نفتی و گازی، برداشت عوارض و تهیه نقشههای مسطح و توپوگرافی بهصورت موردی، مطالعه چینها و گسلها و … پرداخته میشود.
۲)گرایش مهندسی حفاری و استخراج
گرایش مهندسی حفاری و استخراج مهندسی نفت پس از گرایش اکتشاف وارد میدان می شود.
یک متخصص حفاری و استخراج به طراحی تجهیزات حفاری و انجام عملیات مربوطه در شرایط مناسب میپردازد و با ارزیابی اثرات تکنولوژی حفاری بر محیط زیست و متغیرهای دیگر ابزار و متد مناسب حفاری را ارائه میدهد تا بتواند از تخریب های زیست محیطی جلوگیری کند.
در اصل هدف این گرایش این است که روش هایی را ارائه دهد که هزینههای حفاری را کم و بازده کار را بیشتر کند.
از دیگر اهداف دیگر این گرایش می توان به آشنایی با دستگاههای حفاری، سیالات حفاری و جریان حرکت سیال در لولهها، انواع گل و سیمان حفاری، بهینهسازی هیدرولیک مته، طراحی رشته حفاری، هزینه حفاری، عملیات چاه آزمایی حین حفاری، تست چاهها و… اشاره کرد.
۳) گرایش مهندسی مخازن هیدروکربوری
گرایش مخازن سعی دارد بفهمد در عمق زمین مثلا عمق۴۰۰ هزار متری زمین چه میزان نفت و گاز داریم و چقدر از آن قابل دسترسی است و با چه سرعتی می شود از این مخزن برداشت صورت گیرد.
مهندسی نفت گرایش مخازن هیدروکربوری، مخزن نفت و گاز را مشخص میکند همچنین فشار دما و عمق آن از سطح زمین را هم بررسی می کند و همچنین می تواند در نحوه برداشت استفاده نفت وارد عمل شود.
۴) گرایش مهندسی بهره برداری از منابع نفت
بیشتر مخازن نفتی مخصوصا در کشور ما در حال حاضر دچار افول شده اند و به خاطر همین نفت به طور طبیعی به سطح زمین نمیرسد و با حضور مهندسین بهره برداری از منابع نفت میتوان این عمل را انجام داد.
مهندسین بهره برداری استفاده از روش های علمی و اصولی بهره برداری از مخازن نفت را ممکن میسازند.
هدف کلی این گرایش، نگهداری و پایش مستمر وضعیت چاهها و ادوات موردنیاز بهره برداری و رفع نقصهای موجود است. در این راستا کارهای زیادی نظیر تمیز کردن چاه، مشبک کردن لایههای تولیدی، اسید زدن به سنگ مخزن ،کشتن چاه و غیره انجام میگیرد.
🔏 منبع: https://virgool.io