به نقل از مرکز تخصصی صنعت؛ipcc بنا به یافته های پژوهشی جدید، ابراز خوبی و برقراری ارتباط با دیگران می تواند برای کسانی که دچار اضطراب اجتماعی هستند درمانی مناسب باشد.
محبت به دیگران، احساس خوشحالی را بیشتر می کند و دیدی مثبت به دنیا را در فرد به وجود می آورد. پژوهشگر کانادایی این مطالعه می گوید که به مرور زمان اعمالی که روابط مثبت را تقویت می کنند، می توانند به افرادی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی هستند، توانایی برقراری روابط اجتماعی را بدهند.
جنیفر ترو، یک از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه سیمون فرزر در برنابی کانادا می گوید:«اعمال محبت آمیز می توانند با تقویت ادرک و انتظارات مثبت تری از محیط اطراف فرد به خنثی کردن انتظارات منفی اجتماعی کمک کند. این کار ها کمک می کنند تا سطح اضطراب اجتماعی این افراد کاهش یابد و در نتیجه خواست آن ها را برای پرهیز از موقعیت های اجتماعی کم تر کند.»
اختلال اضطراب اجتماعی باعث می شود تا فرد درباره ی برخورد با دیگران احساس تهدید شدن یا اضطراب پیدا کند. این اختلال چیزی بیشتر از خجالتی بودن است و حتی می تواند تا جایی در افراد احساس ناراحتی ایجاد کند که آن ها به کلی از برخورد با دیگران پرهیز کنند تا احتمال خجالت زده شدن را از بین ببرند.
این مطالعه ی چهار هفته ای شامل 115 دانشجو با سطوح بالای اضطراب اجتماعی بود. دانشجو ها طبق تصادف در سه گروه دسته بندی شدند. اولین گروه دستور به انجام اعمال محبت آمیز مثل شستن ظرف یک همخانه، هرس کردن باغ یک همسایه و یا کمک به یک خیریه داشتند. گروه دوم در معرض برخورد های اجتماعی بودند ولی به آن ها دستور داده شده بود که در کار های خوب شرکت نکنند. در آخر گروه سوم وقایع روزانه را ثبت می کردند ولی شرکت کننده های این گروه دستور خاصی را دریافت نکرده بودند.
این پژوهش آشکار کرد، گروهی که به اعمال محبت آمیز دست زده بودند، بیشترین کاهش را در پرهیز از برخورد های اجتماعی داشتند. پژوهشگران نتیجه گرفتند که اعمال خوب، ابزاری ارزشمند برای کمک به برقراری ارتباط راحت تر افراد دارای اضطراب اجتماعی با وسیله ی خنثی کردن اضطراب و ترس نسبت به شکست احتمالی هستند.
این پژوهش اذعان دارد استراتژی های درمانی ای که شامل انجام کار های خوب هستند، می توانند کیفیت زندگی افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی را افزایش دهند.