صنعت فلزکاری چه کاربردی دارد
پردیس فناوری کیش -طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت -گروه صنعت
معرفی
کار با فلز برای ساخت یا سوارکردن یا مونتاژ | Mounting محصول فلزی را فلزکاری | Metal Working گویند. براساس این تعریف تمامی روش های ساخت و تولید مرتبط با مصنوعات فلزی از انواع جمله روش های اتصال مانند جوشکاری، لحیم کاری، پرچ کاری و پیچ و مهره، زیرمجموعه فلزکاری قرار خواهند گرفت.
در برخی از مراجع فلزکاری را چنین تعریف نموده اند: “فرایندی که طی آن ماده ای فلزی روی سطح ماده ای غیزفلزی نشانده می شود.” این فرایند نخستین بار در سال 1835 هنگامی که سطح شیشه ای با نقره پوشانیده شد تا آیینه به شکل امروزی آن ساخته گردد، متولد شد. لازم به ذکر است که فرایند فوق با منظور نظر نگارنده از تدوین این بلاگ متفاوت است. بنابراین از این پس و در این بلاگ، هر کجا که از عبارت “فلزکاری” استفاده شده، منظور همان تعریف نخست یا ساخت و مونتاژ محصولات فلزی است.
بخش بزرگی از تمدن کنونی مدیون فلزکاری است. علم فلزکاری مطالعه خاصیت های تمامی فلزات را در بر داشته و صنعت فلزکاری به دو بخش اصلی تقسیم می شود. بخش اول جدا و خالص ساختن فلز و بخش دوم شکل دادن پس از ذوب است. امروزه بیش از ۷۰ درصد فلزات مورد نیاز از سنگ های فلزی استخراج شده که پس از جداسازی، در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از فلزات از طریق حرارت دهی و بعضی دیگر به وسیله واکنش شیمیایی استخراج می شوند.
یکی از مرسوم ترین انواع دسته بندی فلزات به شکل ذیل است:
- فلزات قلیایی
- فلزات قلیایی خاکی
- فلزات واسطه
- فلزات نجیب
- فلزات پلاتینی
- فلزات کمیاب
- فلزات خاک های کمیاب
- فلزات آکتینید
- فلزات سبک
- فلزات سنگین
تاریخچه فلزکاری
تحقیقات انجام شده نشان از برتری سفال نسبت به فلز در بخشی از تاریخ باستان دارد، اما این امر پایدار نمانده و به مرور و با افزایش آگاهی انسان از قابلیتهای گوناگون و خواص متعدد فلزات از قبیل سختی، استحکام، دوام، امکان استفاده از آنها در ساخت برخی از آلات و ادوات شکار، جنگ و کشاورزی، فلز برتری بی چون و چرایی نسبت به سفال یافته است. از آغاز کاربرد فلز در هزاره هشتم پیش از میلاد مسیح، اشیای فلزی در شکل دهی تمدن بشری سهم عمده ای داشته و به عنوان جزئی از لوازم ضروری زندگی انسانها همواره همراه او بوده است.
جهت اطلاعات بیشتر به سایتwww.kishindustry.ir مراجعه فرمایید