پردیس فناوری کیش-طرح مشاوره متخصصین صنعت ومدیریت-گروه شیمی
سوکرالوز چیست؟
سوکرالوزتنها ماده شیرینکنندهای است که از شکر واقعی گرفته شده است.
در سال ۱۹۹۸ مورد تأیید قرار گرفته است.
این ماده حدود ۶۰۰بار از شکر شیرینتر است و طعمی مشابه شکر دارد
و در انواع غذاها و نوشیدنیها بخوبی حل میشود.
ولی برخلاف شکر باعث پوسیدگی دندانها نمیشود.
سوکرالوز در صورتی که به صورت تنهایی در ماده غذایی استفاده شود، کالری نخواهد داشت .
به طورکلی در مواد پخته شده بیشتر کاربرد دارد و یکی از پرطرفدارترین شیرینکنندههای مصنوعی به شمار میرود
این ماده از لحاظ ایجادتوده های سرطانی یا ایجاد مشکل در سیستم باروری و عصبی مشکلی برای انسان ایجاد نمیکند
و مقدار مجاز آن برای انسان روزانه ۵ میلیگرم تعیین شده است.
به علت تحمل دمایی بالا در ایران برای تولیدکیک وکلوچه و شیرینی و
بستنی و پودرهای آماده نسکافه و نیز صنایع تولید گز و سوهان استفاده گسترده ای دارد
و در مقایسه با شکر قیمت بسیار مناسب تری دارد.
برخلاف آسپارتام و آسه سولفام که دمای تا ۸۵ درجه سانتی گراد را تحمل میکند
میتواند دمای تا ۲۸۵ درجه سانتیگراد را به مدت یک ساعت به راحتی تحمل کند .
با توجه به شیرین کنندگی ۶۰۰ برابر در مقایسه باشکرو
عوارض کمتر و قیمت مناسب تر در صنایع غذایی و دارویی کاربرد گسترده پیدا کرده است
و امروزه با شناخت بیشتر مصرف کنندگان بیشتر وارد می گردد
و فروش سوکرالوز بیشتر صورت میگیرد .
فایدههای سوکرالوز:
ترکیب دو مورد طعم منحصربه فرد سوکرالوز که کاملاً
«شبیه شکر است و مقاومت عالی آن موجب برتری این شیرینکننده
از سایر شیرینکنندهها شدهاست وجایگزین شکر در کلیه انواع غذاها
و نوشیدنیها شامل غذاهای خانگی و دستورهای پخت باشد.
سوکرالوز طعمی شبیه شکر دارد که کاملاً»
قابل درک است و طعم ناخوشاند ندارد. سوکرالوز طعمی شیرین دارد
و شیرینی آن در دهان باقی میماند و هیچ طعم ناخوشایندی در دهان ایجا نمیکند.
سوکرالوز دربدن انرژی تولید نمیکند به دلیل اینکه مانند ساکاروز شکسته نمیشود
و به سرعت از میان بدن بدون تغییر عبور میکند. سوکرالوز بهطور وسیعی در بیش از
۱۰۰ تحقیقات در مدت ۲۰ سال مورد بررسی قرار گرفته و یافت شد
که کاملاً سالم وبی خطر است وتا کنون هیچ گونه گزارشی مستند از عوارض نامطلوب
همچون پوسیدگی دندان، افزایش قند در افراد دیابتیک،
تغییرات ژنتیکی، سرطان، مشکلات ایمونولوژیک، اختلال در سیستم اعصاب مرکزیومحیطی ونیز نقص جنین از این ماده منتشر نشدهاست.
این شیرینکننده برای کل قشرها جامعه قابل استفاده میباشد شامل زنان باردار، مادران شیرده و کودکان در کل سنین.
سوکرالوز برای افرادی که میخواهند میزان جذب کالری را به بدن خود کاهش دهند مفید میباشد.
سوکرالوز به عنوان یک شیرینکننده در مکملهای غذایی، مواددارویی، ویتامینها و مکملهای معدنی و دارویی قابل استفاده میباشد.
از دیگر فواید سوکرالوز اینست که موجب تخریب دندانها نمیشود ودوست دندانهاست
چون باکتریهای دهان آن را به عنوان یک منبع غذایی نمیشناسد بنابراین موجب پوسیدگی دندانها نمیشود.
فروش سوکرلوز :
با توجه به اینکه میزان مصرف شکر امروزه در جوامع بشری افزایش چشمگیری داشته است.
که سبب افزایش میزان انسولین و قند خون میشود .استفاده از سوکرالوز میتواند در جلوگیری از مشکلات قندی نقش بیشتری داشته باشد
متابولیسم:
سوکرالوز هیچ تأثیری بر متابولیسم کربوهیدرات ندارد، همچنین میزان قند خون وترشح انسولین را در کوتاه وبلند مدت تحت تأثیر قرار نمیدهد در نتیجه شیرینکننده مناسب برای دیابتیها محسوب میگردد
دامنه مصرف:
پایداری بسیار بالا در حالات محلول و در دماهای مختلف سبب میگردد که این شیرینکننده کم/بدون کالری بهطور وسیع درصنایع غذایی ودارویی (کنسرو، سس، شربت، انواع نوشیدنیها، کیک، دسر، بستنی، مکملها، ویتامین هاو…)مصرف گردد.
میزان جذب روزانه قابل قبول سوکر الوز(ADI):
حداکثر ۱۵میلیگرم به ازاء یک کیلوگرم وزن بدن میباشد .(15mg/kgbw)
جهت اطلاعات بیشتربه سایت پردیس فناوری کیش مراجعه کنید.