پردیس فناوری کیش-طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت-(گروه مهندسی شیمی)
10 راه کنترل عصبانیت
براي اينکه بتوانيد عصبانيت خود را کنترل کنيد به اين 10 توصيه توجه کنيد.
بعد از يک روز کاري سخت و پرمشغله و کلي سر و کله زدن با کارمندان و مشتريان ماشين خود را روشن ميکنيد تا به خانه برگرديد، اما ترافيک سنگين خيابان، آنقدر عصبانيتان ميکند که مدام با دست روي فرمان ماشين ميکوبيد و فرياد ميزنيد. گاهي هم دستتان را روي بوق گذاشته و ميخواهيد هر طور که شده و از هر راهي از ترافيک فرار کنيد. تازه اين بخشي از داستان است. وقتي به خانه ميرسيد با کلي عصبانيت در را به هم ميکوبيد و بر سر همسر و فرزندتان هم داد ميزنيد. اما بدانيد که کنترل بد عصبانيت نه تنها موجب ناراحتي اطرافيانتان ميشود بلکه ميتواند سلامت شما و روابط کاريتان و ارتباطاتتان را هم به خطر بيندازد.
1- ورزش کنيد.
فعاليت جسمي به شما کمک ميکند که عصبانيت شما طول مدت کوتاهتري داشته باشد. با افزايش توان جسمي قدرت غلبه شما بر عصبانيت بيشتر ميشود.
2- شروع به نوشتن کنيد.
کلماتي که موقع عصبانيت بيان ميکنيد را روي کاغذ بنويسيد و سعي کنيد ديگر هنگام مشاجره و عصبانيت آنها را تکرار نکنيد.
3- يک لحظه تفکر کنيد.
در مراحل شديد عصبانيت بهتر است از مواجهه با فردي که از دست او عصباني هستيد دور شويد و در مقابل او قرار نگيريد. به جاي اين چند لحظه به خود فرصت بدهيد تا آرام شده و در مورد روشهاي ابراز عصبانيت کمي فکر کنيد.
4- خشمتان را خالي نکنيد.
اين يک باور غلط اجتماعي است که ميگويند بيرون ريختن غضب و خشم و عصبانيت هميشه بهترين راه احساس راحتي است. خالي کردن خود با فرياد و عصبانيت ميتواند باعث بروز مشکلات بيشتر شود به جاي اينکه آنها را حل کند. اين کار ميتواند روابط بين افراد را بدتر کرده و شيوه خوبي براي الگو بودن براي کودکان نيست.
5 -حرف بزنيد به جاي داد زدن.
در مورد چيزي که داريد ميگوييد کمي فکر کنيد و صدايتان را بلند نکنيد. در مورد چيزي که شما را عصباني کرده با آرامي توضيح دهيد. سعي کنيد قبل از اينکه پاسخ بدهيد به آنچه فرد مقابلتان هم ميگويد گوش کنيد.
6- تنوع را فراموش نکنيد.
اگر ميبينيد که ترافيک و شلوغي خيابانها شما را عصباني ميکند، از وسيله ديگري به غير از اتومبيل خود براي رفت و آمد استفاده کنيد يا اگر امکان دارد مکان شغل خود را نزديک محل زندگيتان انتخاب کنيد.
7-به فوايد و مضرات عصبانيت فکر کنيد.
بعد از اينکه عصبانيتتان فروکش کرد با خود فکر کنيد اين عصبانيت چه فوايدي براي من و فرد مقابل داشت؟ آسيبها و اثرات منفي آن روي من و ديگري چهقدر بود؟ آيا مشکل را برطرف کرد؟
8- از مهارت حل مشکل استفاده کنيد.
با خود فکر کنيد و راهحلهاي ديگري را به غير از عصبانيت براي حل مشکل پيدا کنيد.
9 -موقعيت را بپذيريد.
برخي چيزها را نميتوان تغيير داد. گاهي بايد به جاي عصباني شدن وضعيت کنوني را پذيرفت و با آن سازگاري پيدا کرد. در اين صورت لازم است شيوههاي مقابله با مشکلات را ياد گرفته و يا آنها سازگار شويد.
10- به سلامت خود بينديشيد.
عصبانيت موجب افزايش هورمون استرس و عصبانيت در بدن شما ميشود که اين خود موجب افزايش فشار خود شما ميشود. پس بگذاريد با آرامش مشکلات برطرف شود، چرا که عصبانيتهاي طولاني مدت و شديد سلامت قلب شما را هم به خطر مياندازد.