به نقل از مرکز مشاوره صنعت؛ipccمحققان با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی موفق به تولید پروتزهای دندانی شده اند که با ترشح داروی ضد قارچ، از عفونت های قارچی جلوگیری می کند.شایع ترین مشکل افرادی که از پروتزهای دندانی استفاده می کنند، استوماتیت ناشی از دندان مصنوعی است. استوماتیت یا ورم مخاط دهان و لثه نوعی عفونت قارچی است. محققان برای حل این مشکل با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی دندان هایی تولید کرده اند که داروهای ضد قارچ ترشح می کند.
این دندان ها توسط محققان دانشگاه بوفالو آمریکا و از جنس PMMA تولید می شوند. در لایه خارجی دندان، میکروکره های زیست تخریب پذیری وجود دارد که محتوی داروی ضد قارچ Amphotericin B هستند. میکروکره ها نه تنها از دارو در برابر دمای چاپگر محافظت می کنند، بلکه دارو را به تدریج وارد دهان می کنند.
این پروتز ها در آزمایش های بالینی در ریشه کنی قارچ بسیار موثر گزارش شده اند، البته میزان انعطاف پذیری آنان 35 درصد کمتر از پروتزهای عادیست که محققان در تلاشند با استفاده از الیاف شیشه و نانولوله های کربنی این مشکل را برطرف کنند.
قیمت مقرون به صرفه، سرعت در تولید دندان و نهایت سازگاری با استخوان های دهان، از دیگر مزایای تولید دندان با فناوری چاپ سه بعدی است.
نتایج این مطالعه در نشریه Materials Today Communications منتشر شده است.