پردیس فناوری کیش_طرح مشاور صنعت و مدیریت-گروه هوافضا
امروز سعی خواهیم داشت از جدیدترین اکتشافات ناسا صحبت کنیم.
ناسا از اکتشافات جدید فضایی خود پرده برداشت!
دورترین جرم فضایی از زمین نیز از دست ناسا در امان نیست!
در اولین روز از سال ۲۰۱۹ میلادی، ناسا اعلام کرد فضاپیمای Newhorizones از یک شیء اسرارآمیز به اندازه یک کوه که در فاصله ۴ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد، عبور کرد. و صدها عکس با کیفیت از آن تهیه کرده است.
این جرم فضایی که MU۶۹ نام دارد، کروی نیست و بر خلاف سایر اجرام فضایی، مسطح است. این جرم دورترین شیئی است که تا کنون توسط انسان مشاهده شده است.
مریخ لرزه اعلام حضور میکند؟!
فضاپیمای Insight متعلق به ناسا که در سال ۲۰۱۸ میلادی به مریخ اعزام شده بود، برای اولین بار در ماه آوریل اطلاعات فوقالعادهای را درباره لرزشهای مریخ ، به ثبت رساند. از آن زمان محققان توانستند ۱۰۰ رخداد لرزهای را به ثبت برسانند که ۲۱ مورد از آنها مریخلرزه محسوب میشوند. محققان امیدوارند با تجزیه و تحلیل این اطلاعات بتوانند درک بهتری از ساختار داخلی این سیاره به دست آورند.
مهمان ناخوانده خود را آماده ی پذیرش انسان می کند!
درحالیکه محققان ناسا سعی در کشف حیات در کره ی مریخ را داشتند، سیاره ای ناشناخته پا در عرصه میگذارد. در ماه سپتامبر محققان برای اولین بار وجود بخار آب را در سطح یک سیاره خارج از منظومه شمسی که قابلیت حیات دارد، تایید کردند. این سیاره K۲-۱۸b نام دارد.
یک ابر زمین است که دور یک ستاره کوتوله سرخ در فاصله ۱۱۰ سال نوری گردش میکند. این سیاره تنها سیاره شناخته شده در خارج از منظومه شمسی است که دارای آب، اتمسفر و دامنه دمایی است که امکان جاری شدن آب در سطح سیاره را فراهم میکند. این وضعیت، K۲-۱۸b را به مناسبترین گزینه شناخته شده برای شکلگیری حیات تبدیل کرده است.
بالاخره سیاه چاله به تصویر کشیده میشود!
در ماه آوریل گروه تحقیقاتی تلسکوپ Event Horizon اولین تصویر ثبت شده از یک سیاهچاله فضایی را منتشر کردند. این تصویر به سیاهچاله موجود در قلب کهکشان Messier ۸۷ در فاصله ۵۴ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.
جرم این سیاهچاله معادل ۶.۵ میلیون برابر خورشید است. این تصویر نشان داد که سیاهچالههای فضایی شبیه یک کره تاریک هستند که با یک حلقه نورانی احاطه شده است.
علت عدم موفقیت محققان در عکسبرداری از سیاهچالهها تا کنون این بود که سیاهچاله در فضا و زمان اعوجاج ایجاد میکند.پس مانع خروج هرچیزی حتی نور میشود. به همین علت مرکز سیاهچاله به شکل یک کره تاریک است.
سیاه چاله چیست؟
سیاهچاله یا سیَهچال ناحیهای در فضا-زمان با گرانشی چنان نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابشهای الکترومغناطیسی مثل نور،نمیتوانند از میدان گرانش آن بگریزند.
نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین پیشبینی میکند که یک جرم به اندازه کافی فشرده شده، میتواند سبب تغییر شکل و خمیدگی فضا-زمان و تشکیل سیاهچاله شود.
مرز این ناحیه از فضا-زمان که هیچ چیزی پس از عبور از آن نمیتواند به بیرون برگردد را افق رویداد مینامند. صفت «سیاه» در نام سیاهچاله برگرفته از این واقعیت است که همهٔ نوری را که از افق رویداد آن میگذرد به دام میاندازد.
از این دیدگاه سیاه چاله رفتاری شبیه به جسم سیاه در ترمودینامیک دارد.
از سوی دیگر نیز، نظریه میدانهای کوانتومی در فضازمان خمیده پیشبینی میکند که افقهای رویداد نیز تابشی به نام تابش هاوکینگ گسیل میکنند که طیف آن همانند طیف جسم سیاهی است که دمای آن با جرمش نسبت وارونه دارد.
میزان دما در مورد سیاهچالههای ستارهای در حد چند میلیاردم کلوین است و از این رو ردیابی آن دشوار است.