ارتعاشات در هوافضا

ارتعاشات چیست؟
ارتعاش، نوسان مکانیکی حول یک نقطه تعادل است. ارتعاش ممکن است مانند حرکت آونگ متناوب (تکرار شونده) باشد یا مانند حرکت چرخ خودرو روی مسیر ناهموار تصادفی باشد.
انواع ارتعاشات

ارتعاش آزاد: زمانی اتفاق می‌افتد که یک سیستم مکانیکی با یک ورودی ابتدایی به نوسان در می‌آید و سپس اجازه داده می‌شود تا آزادانه نوسان کند. مثالی از این نوع نوسان عقب کشیدن یک تاب و رها کردن آن است تا آزادانه نوسان کند.

یک سیستم مکانیکی در یک یا تعداد بیشتری از فرکانس‌های طبیعی خود نوسان کرده و آنقدر تضعیف می‌شود تا کاملاً متوقف شود.

ارتعاش واداشته: زمانیکه یک آشفتگی متغیر با زمان (نیرو، جابجایی یا سرعت) در سیستم مکانیکی اعمال شود اتفاق می‌افتد. این آشفتگی می‌تواند دوره‌ای تکرار شده و ورودی پایدار داشته باشد یا یک ورودی گذرا با آشفتگی کاملاً تصادفی باشد. ورودی دوره ای می‌تواند هارمونیک یا غیرهارمونیک باشد. از مثال‌های این نوع ارتعاش می‌توان به یک ماشین لباسشویی که به دلیل نامیزانی ارتعاش می‌کند اشاره کرد.

در سیستم‌های خطی فرکانس پاسخ ارتعاش حالت-پایدار ناشی از ورودی دوره ای هارمونیک مساوی است با فرکانس نیرو یا حرکت وارد شده، که در آن بزرگی پاسخ به سیستم مکانیکی بستگی دارد.

ارتعاش میرا: زمانیکه انرژی یک سیستم در حال ارتعاش توسط اصطکاک یا سایر نیروی‌های مقاوم به مرور تضعیف می‌شود، گفته می‌شود که این ارتعاش میرا است. ارتعاشات در این حالت به مرور کاهش یافته یا فرکانس و شدت آن عوض می‌شود و نهایتاً سیستم در حالت تعادل ساکن می‌شود. مثالی از این نوع ارتعاش سیستم تعلیق خودرو است که در آن ارتعاش توسط ضربه گیرها جذب می‌شود.

 

آزمایش های ارتعاشات

آزمایش ارتعاش معمولاً با اعمال یک تابع نیرو به سازه، معمولاً با نوعی شیکر یا لرزاننده انجام می‌شود. آزمایش ارتعاش برای بررسی پاسخ یک سازه یا دستگاه تحت آزمایش به یک محیط ارتعاشی تعریف شده و معین، انجام می‌شود.

برای اعمال نیروی فرکانس پایین معمولاً از لرزاننده‌های سرووهیدرولیکی (الکتریکی-هیدرولیکی) استفاده می‌شود. برای فرکانس‌های بالا از لرزاننده‌های الکترودینامیک استفاده می‌شود.

متدوال‌ترین انواع آزمایش‌های ارتعاش اعمال شده در آزمایشگاه‌ها معمولاً ارتعاشات سینوسی و تصادفی هستند.

با اینکه در حقیقت ارتعاشات در تمام محورها همزمان وارد می‌شود اما در آزمایشگاه معمولاً ارتعاشات هر محور جداگانه و تک به تک مطالعه می‌شود.

ارتعاشات در صنعت

لرزه گیرهای لاستیکی ارتعاشات صنعتی ایران

لرزه گیرهای لاستیکی به طور معمول در کارخانه‌ها یا سایر تاسیسات صنعتی کاربرد دارند. لرزه گیرهای لاستیکی ارتعاشات صنعتی عمدتا به جهت جداسازی یا کنترل لرزش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. به چند دلیل مهم، استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی در تاسیسات صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. از جمله موارد مهمی که لرزه گیرهای لاستیکی در آن‌ها کاربرد دارند شامل موارد زیر است:

۱- ممکن است برخی ماشین‌آلات و قطعاتی که در تاسیسات صنعتی استفاده می‌شوند، نسبت به لرزش حساس باشند. لرزه گیرهای لاستیکی از این قطعات محافظت کرده و مانع از فرسودگی آن‌ها می‌شوند.

۲- لرزه گیرهای لاستیکی صدای تولید شده توسط ماشین‌آلات را کاهش داده و از انسان‌هایی که در اطراف این ماشین‌آلات تردد می‌کنند در برابر این ارتعاشات محافظت می‌کند.

۳- لرزش‌ها ممکن است در کیفیت کالایی که تولید می‌شود تاثیر منفی بگذارند. لرزه گیرهای لاستیکی مانع از این آسیب‌ها می‌شوند.

به طور کلی ممکن است هر یک از تجهیزات صنعتی شامل قطعه‌ای باشند که فرکانس تولید می‌کند. وقتی بخشی از دستگاه با این فرکانس در ارتباط باشد باعث آسیب به آن بخش خواهد شد. در واقع فرکانس‌ها می‌توانند ساییدگی یا پارگی را به همراه داشته باشند و به دنبال آن نیز احتمال خراب شدن کامل دستگاه وجود دارد.

به همین دلیل است که استفاده از این محصول ارتعاشات صنعتی برای تمام تاسیسات صنعتی ضروری است. چرا که لرزه گیرهای لاستیکی باعث کاهش و جداسازی ارتعاشات و فرکانس‌ها می‌شوند. در نتیجه با خرید لرزه گیرهای لاستیکی احتمال آسیب به تجهیزات صنعتی بسیار کاهش می‌یابد. همچنین این محصول شرکت ارتعاشات صنعتی، محیط ایمن‌تری را برای افرادی که در تاسیسات صنعتی کار می‌کنند ایجاد ‌می‌کند. چرا که لرزه گیرهای صنعتی مانع از رسیدن فرکانس‌ها و ارتعاشات به بدن افراد و آسیب به آن‌ها می‌شود.

لرزه گیر
لرزه گیر لاستیکی دیگر کاربرد ارتعاشات
کاربرد صنعتی دیگر ارتعاشات در صنعت

اتصالات آکاردئونی ارتعاشات صنعتی ایران

اتصالات آکاردئونی اتصالاتی انعطاف‌پذیر هستند که جایگزین اتصالات سخت می‌شوند. در واقع در برخی از صنایع مانند صنایع پتروشیمی، موادی که از لوله‌ها عبور می‌کنند ارتعاشاتی را به همراه دارند. به همین دلیل این ارتعاشات می‌توانند اتصالات صنعتی سخت را به مرور زمان فرسوده کرده و حتی باعث از بین رفتن آن‌ها شوند.

اما اتصالات آکاردئونی به دلیل قابلیت انعطاف‌پذیری این ارتعاشات را به خود جذب می‌کنند. در واقع می‌توان گفت این محصول ارتعاشات صنعتی نیز همانند لرزه گیرها عمل می‌کند. با این تفاوت که لرزه‌های ناشی از عبور سیالات داخل لوله‎‌ها را به خود به جذب می‌کند. در نتیجه اتصالات آکاردئونی که از جنس فولاد هستند در صنایع مختلف کاربرد داشته و مانع از آسیب به اتصالات صنعتی می‌شوند.

اتصالات آکاردئونی همچنین به دلیل فولادی بودن، قادرند درجه حرارت و فشار بالا را تحمل کنند. به همین دلیل لازم است صاحبان صنایع مختلف که با مواد با درجه حرارت بالا یا فشار بالا کار می‌کنند مانند صنایع نفت، پتروشیمی و غیره این محصول ارتعاشات صنعتی ایران را خریداری کنند.

ارتعاشات
اتصالات آکاردئونی از کاربردهای ارتعاشات در صنعت
کاربرد سوم ارتعاشات صنعتی

شیلنگ های فلزی (مارین) ارتعاشات صنعتی ایران

یکی از مهم‌ترین مزایای شیلنگ های فلزی قابلیت انعطاف‌پذیری آن‌هاست. معمولا در بسیاری از صنایع نمی‌توان از لوله ها جهت انتقال مواد استفاده کرد. به همین دلیل ضروری است که صاحبان صنایع از محصولات با انعطاف‌پذیری بالاتری نسبت به لوله‌ها استفاده کنند. شیلنگ های فلزی مارین همان چیزی هستند که صنایع مختلف از جمله صنایع پتروشیمی، نفت و غیره به آن نیاز دارند.

شیلنگ های فلزی همچنین علاوه بر انعطاف‌پذیری بالا دارای مزایای دیگری از جمله مقاوت در برابر خوردگی و فشار، قابلیت جذب ارتعاشات، تحمل درجه حرارت و فشار بالا هستند. به همین دلیل شرکت ارتعاشات صنعتی این محصول را با کیفیتی مطلوب و برای اولین بار تولید کرده و در اختیار صاحبان صنایع قرار داده است.

ارتعاشات
شیلنگ های فلزی مارین

 

کاربرد چهارم ارتعاشات صنعتی

اتصالات پارچه ای ارتعاشات صنعتی ایران

اتصالات پارچه ای از طیف گسترده‌ای از پارچه‌های صنعتی تولید می‌شوند. یکی از مهم‌ترین مزیت اتصالات پارچه‌ ای این است که همانند لرزه گیرها عمل کرده و می‌توانند ارتعاشات ناشی از انتقال مایعات را به خود جذب کنند. این شرکت دو نوع مختلف از اتصالات پارچه ای را تولید کرده است. یکی اتصالات پارچه ای نوع L که برای انتقال هوا کاربرد دارد. و دیگری اتصالات پارچه ای نوع R که برای گازهای ناشی از احتراق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارتعاشات
کاربرد صنعتی دیگر ارتعاشات، اتصالات پارچه ای
کاربرد پنجم ارتعاشات صنعتی

شیلنگ هیدرولیک ارتعاشات صنعتی ایران

شیلنگ هیدرولیک از جمله محصول مهم دیگری است که در صنایع کاربرد دارد. شیلنگ های هیدرولیک ترکیبی از لوله‌های لاستیکی مصنوعی، مارپیچ‌های فلزی با انعطاف بالا و همچنین روکش‌های لاستیکی مصنوعی هستند. علاوه بر اینکه شیلنگ هیدرولیک قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی دارد طیف وسیعی از کاربردهای مهم صنعتی را نیز شامل می‌شود. از جمله کاربردهای شیلنگ هیدرولیک شامل موارد زیر است:

• تحمل درجه حرارت بالا

• استفاده از روغن‌های هیدرولیک

• انتقال روغن‌ها با منشا پلی گلیکول و امولسیون‌های روغن و آب

• ایجاد خطوط مکش و برگشت برای مایعات هیدرولیکی مبتنی بر آب

• تحمل فشار قوی

شرکت ارتعاشات صنعتی ایران انواع مختلفی از شیلنگ های هیدرولیک از جمله شیلنگ هیدرولیک دارای اتصال فشاری یا بدون بست، شیلنگ هیدرولیک فشار ضعیف، شیلنگ هیدرولیک فشار متوسط و فشار قوی را با کیفیتی مطلوب تولید کرده است. صاحبان صنایع می‌توانند با محصولات شرکت ارتعاشات صنعتی  را با کیفیت و قیمت مناسب از بازرگانی سیال کنترل خریداری کنند.

ارتعاشات
شیلنگ های هیدرولیکی کاربرد دیگر ارتعاشات صنعتی

هوافضایی باش

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *