جزیره قشم

[success]شهر ما را بشناسید… [/success]

[col_12][/col_12]

[col_12_last]

جزیره قشم یکی از جزایر استان هرمزگان است که به‌عنوان بزرگترین جزیره ایران و خلیج فارس در تنگه هرمز قرار دارد و از دیرباز به ایران تعلق داشته‌است.

شهر قشم در شرقی‌ترین نقطه جزیره واقع شده‌است و به رغم آنکه این شهر نسبت به کل جزیره مرکزیت هندسی ندارد، اما به علت موقعیت مهم استراتژیک آن (دید گسترده به جنوب، شمال و شرق، دید به تنگه هرمز، نزدیکی به بندرعباس و…) از قدیم واجد اهمیّت بوده و عمده‌ترین سکونتگاه جزیره محسوب می‌شده‌است.

انتخاب شهر قشم به عنوان پایگاه اصلی توسعه منطقه آزاد تجاری-صنعتی قشم نیز بر اهمیت این شهر افزوده‌است.

بنادر مهم صیادی و تجاری

به دلیل بازار پر رونق و ورود کالاهای بسیار مهم از کشورهای حاشیهٔ خلیج‌فارس به این جزیره، وجود بنادر مهم و همچنین بنادر اختصاصی بسیار مهم هستند. چنان‌که در قدیم بنادر صیادی و بنادر تجاری در کنار یک دیگر قرار داشته ولی اکنون به دلیل رونق اقتصادی بنادر به صورت اختصاصی و ویژه امور خدمات به کشتی‌های تجاری و صیادان را انجام می‌دهند. بنادر مهم و صیادی شهرستان قشم به ترتیب زیر هستند:

۱ – بهمن ۲ – شهید ذاکری ۳ – بندر سوزا ۴ – مسن ۵ – سلخ ۶ – کاوه ۷ – لافت ۸ – درگهان ۹ – باسعیدو ۱۰ – فجر ۱۱ – شرکت نفت ۱۲ – رمچاه ۱۳ – کندالو ۱۴ – طبل ۱۵ – هنگام

سواحل

جزیره قشم با وسعتی نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومترمربع، بیشترین سواحل و کرانه‌ها را در بین جزایر خلیج‌فارس به خود اختصاص می‌دهد. سواحل زیتون، سیمین، جزایر ناز، سوزا، مسن، شیب‌دراز، سلخ و دوستکو از دیدنی‌ترین سواحل جزیره قشم محسوب می‌شوند.

از ویژگی‌های ساحل‌شناختی این جزیره، تنوع سواحل صخره‌ای، ماسه‌ای و گلی آن است که چنین خصوصیتی به‌طور یک جا در کمتر جزیره‌ای یافت می‌شود. سواحل شنی و ماسه‌ای نقره‌فام و سیمین براق نیز از دیگر انواع سواحل در جزیره قشم محسوب می‌شوند. ساحل صخره‌ای زیتون، ساحل شنی سیمین و سواحل گلی لافت و جنگل‌های حرا تنوع سواحل قشم را نشان می‌دهند.

ساحل صخره‌ای ریگو معروف به ساحل لاک‌پشت‌ها نیز از دیگر سواحل زیبای جزیره قشم است که لاک‌پشت‌ها در آنجا برای نفس‌گیری و تغذیه به روی آب می‌آیند.

سواحل زیبای جزیره هنگام در دو کیلومتری خط ساحلی جنوب جزیره قشم زیستگاه دلفین‌های باهوش و بازیگوش است که این مسئله موجب جذب گردشگران علاقه‌مند به قشم و جزیره هنگام شده‌است.

اقتصاد

 صیادی

از منابع اصلی درآمد مردم این مناطق صیادی است. صیادی در این منطقه به وسیلهٔ قایق موتوری، لنج، و مشتا است.

کسب و کارهای تجاری

از دیگر منابع درآمد این مردم، ایجاد بازارها و مغازه‌های کوچک است.

دامپروری

جزیره قشم تا حدودی توان بالقوه برای دامپروری را دارد و هم اکنون دامپروری به روش سنتی در جزیره انجام می‌گیرد. نزدیک به ۲۰۰۰ راس بز از نژادهای مخصوص تالی، جزیرتی، پاکستانی و هم چنین حدود ۳۰۰۰ راس گوسفند و گاو گوساله و چند هزار ماکیان در جزیره وجود دارد.

منابع تغذیه دام‌ها بیشتر از سرشاخه‌ها و برگ درختان حرا است. مردم جزیره نوعی غذا به نام «فخاره» برای دام‌های خود درست می‌کنند.

بیشتر دام‌ها در این جزیره در دشت مرکزی (یعنی توریان، رمکان، گربه دان و کاروان) هستند. شتر یا سفینه صحرا در گذشته از اهمیت خاصی برخوردار بوده که انطباق بیشتری با محیط جزیره داشته‌است و برای حمل و نقل وهم چنین شیر و گوشت نگهداری می‌شده‌است. شترداری بیشتر در روستای طبل،جی جیان، سهیلی و صلخ رایج است. تعداد شترها در این جزیره افزون بر ۳۰۰۰ نفر است.

کشاورزی

در جزیره قشم به دلیل کمی بارندگی و نبود آب شیرین کافی، کشاورزی بسیار محدود است و بیشتر به صورت دیم صورت می‌گیرد و کشت غلات دیم نیز به دلیل یکنواختی بارندگی دستخوش نوسان زیاد می‌شود. به این ترتیب، تولید کشاورزی قشم را می‌توان ناچیز دانست. نواحی کشت آبی در دشت توریان و نواحی زراعت دیم در روستای طبل، گوران، سهیلی، گورزین، ملکی، لافت و گیاهدان واقع اند که نیمی از نخلستان‌های جزیره را در خود جای داده‌اند.

معادن

در جزیره قشم معادن گوناگونی از قبیل نمک، خاک سرخ، گاز سنگ آهن و … وجود دارد که به‌ویژه در گذشته سبب رونق تجاری این جزیره بوده‌است و قسمتی از مشاغل جزیره نشینان را تأمین می‌کرده‌است.

معدن سنگ لاشه تلمبر واقع در ۱۰ کیلومتری باختر بندر قشم با تولید سالانه ۳۵ هزار تن و معدن سنگ لاشه قشم واقع در ۱۴ کیلومتری جنوب غربی شهر قشم با تولید سالانه ۲۷۰۰ تن از مهم‌ترین معدن‌های قشم به‌شمار می‌روند.

از جمله معادن عمده جزیره قشم، نمکدان است که به صورت تپه نمکی مدور (مخروطی) و به قطر قاعده ۷ کیلومتر در ارتفاع ۲۳۷ متر از سطح دریا قرار دارد. این منبع دارای بهترین نمک است که ذخائر آن ۴۲۰ هزار تن برآورد شده‌است.

گاز جزیره قشم در سنوات گذشته برای اولین بار به وسیله شرکت ایران و انگلیس کشف و حفر شد به طوری که در منطقه کارگاه سه چاه نفت زده‌اند که عمق یکی از آنها تا ۳۰۰۰ متر می‌رسد اما سر چاه‌ها را بسته‌اند

پالایشگاه گاز گَوَرزین

پالایشگاه گورزین قشم، حدود ۶۵ کیلومتری غرب جزیره قشم قرار دارد. تأسیسات گورزین به منظور تفکیک و نم‌زدایی گاز طبیعی استحصالی، از پنج حلقه چاه شیرین حوضه گورزین و تثبیت میعانات گازی همراه، طراحی و بهره‌برداری از آن، در جزیره قشم آغاز شد. بر این اساس، ظرفیت تولید این واحد ۲٫۱ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز است، که از طریق خط لوله ۱۲ اینچی زیر دریا، به بندر عباس منتقل می‌شود. مخزن شماره ۱۱ پالایشگاه گورزین قشم، ۲۰۰ هزار بشکه گنجایش دارد.

[/col_12_last]

[spacer]

[success]صنایع استان … [/success]

[checklist]

[/checklist]

جذب متخصصین بومی

پردیس فناوری کیش در نظر دارد از متخصصین بومی منطقه در رابطه با آموزش صنعت در حوزه نقت ، گاز و پتروشیمی دعوت به همکاری نماید .

[button color=”red” size=”large” link=”http://kishindustry.ir/%d9%81%d8%b1%d9%85-%d8%ac%d8%b0%d8%a8-%d8%a7%d8%b3%d8%a7%d8%aa%db%8c%d8%af-%d9%88-%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5%d8%a7%d9%86/”] فرم جذب متخصصین بومی [/button]

[success]پروژه های صنعتی… [/success]

[col_14]

[/col_14]
[col_14]

[/col_14]

[col_14]

 

[/col_14]

[col_14_last]

 

[/col_14_last]

[spacer]

[success]دوره های آموزشی … [/success]

[col_13]

[/col_13]
[col_13]

[/col_13]
[col_13_last]

[/col_13_last]

[spacer]

[tabs]
[tab title=”درباره ما”]
[image source=”http://imediapixel.net/demo/ecobiz/wp-content/uploads/2011/05/image1.jpg” alt=”” align=”left”]

پردیس فناوری کیش، مستقردر مرکز انتقال فناوری های پیشرفته کیش  با ایده محوری کسب و کار دانش محور و برپایه بهره گیری از فناوری های نوین در زمینه مشاوره و کارگاه های تخصصی فنی و مهندسی ، کاربردی و صنعتی ، تحقیقات و مطالعات پژوهشی ، نظارت و شناسایی سیستم های یادگیری مبتنی بر فناوری IT  با همفکری و هم افزایی مدرسین مجرب دانشگاهی در حوزه های فنی و مهندسی ، فناوری اطلاعات و زبان های خارجی تخصصی شکل گرفت.

از اقدامات این شرکت ، فعالیت های آموزشی در زمینه برگزاری دوره های مختلف سازمانی به صورت حضوری، برگزاری دوره زبان های خارجی و کامپیوتر با متد الکترونیکی ( مجازی ) می باشد.  برگزاری دوره های آموزشی تخصصی متفاوت که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت نیز از جمله اقدامات چند ساله این پردیس است . همکاری آموزشی با نهادها و شرکت های معتبر صنعتی و بانک ها در سایه بهره گیری از توان آموزشی نیروی انسانی متخصص توانسته است، این پردیس را در عرصه های گوناگون سرآمد نماید از این رو به برخی از همکاری ها و اقدامات پردیس فناوری کیش اشاره می نماییم .

  • برگزاری دوره های فنی و مهندسی صنایع غرب استان تهران در زمینه دوره های مکانیک الکترونیک هیدرولیک پنوماتیک دوره های کد وزارت نفت ویژه بسیاری از شرکت های معتبر به صورت گروهی و سازمانی.
  • برگزاری دوره های کامپیوتر اعم از ICDL ویژه کارکنان Excel پیشرفته طراحی و گرافیک نرم افزارهای مهندسی برق ، الکترونیک ،مکانیک و…(آنلاین و سازمانی)
  • برگزاری دوره های زبان خارجی اعم از انگلیسی ، آلمانی ، اسپانیایی و …با استاندارد آموزشی توسط مدرسین و دانش آموختگان مجرب دانشگاه شریف ،تهران و شهید بهشتی . (آنلاین و سازمانی)
  • برگزاری دوره های ویژه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری

[/tab]
[tab title=”ارتباط با ما”]
[image source=”http://imediapixel.net/demo/ecobiz/wp-content/uploads/2011/05/image1.jpg” align=”right”]

آدرس:

کیش،مرکز تجارت جهانی،برج صدف، طبقه پنجم، مرکز انتقال فناوری های پیشرفته (واحد ۵۰۳)

تلفن : ۴۴۴۵۳۸۷۷ – ۰۷۶

[itemlist]

  • شماره تماس: 02166176196
  • تلفکس: 02189776129
  • ایمیل: info@kishindustry.ir

[/itemlist]
[/tab]
[tab title=”پیوند ها”]

[checklist]

[/checklist]
[/tab]
[/tabs]

[spacer]