استان گیلان

[success]شهر ما را بشناسید… [/success]

[col_12][/col_12]

[col_12_last]

 

استان گیلان (به گیلکی: گیلان یا گیلؤن)، و از استان‌های شمالی ایران به مرکزیت کلانشهر رشت است. دربارهٔ نام گیلان و معانی واژهٔ گیل، نظرات متفاوتی ابراز شده‌است. لغت نامه دهخدا، واژهٔ گیلان را برگرفته از «گیل»، به‌اضافهٔ پسوند مکان «ان»، به معنای محل سکونت گیل‌ها دانسته و افزوده‌است که صورت این واژه در زبان پهلوی، گِلان (Gelan) و نزد یونانی ها گِلای (Gelae) بوده‌است.

این استان، از شمال به دریای خزر و کشور آذربایجان، که از طریق آستارا با آن دارای مرز بین المللی است، از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود می‌شود. مساحت گیلان ۱۴٬۰۴۴ کیلومترمربع و جمعیت آن طبق سرشماری ۱۳۹۱، ۲٬۴۸۰٬۸۷۴ نفر است.

گیلان دهمین استان پرجمعیت و بیست و هشتمین استان وسیع ایران است. تراکم جمعیت در این استان با ۱۷۷ نفر در هر کیلومترمربع جایگاه سوم را در ایران دارد. کلانشهر رشت با داشتن ۴۶ درصد جمعیت کل استان، مرکز و پرجمعیت‌ترین شهر استان گیلان و دوازدهمین شهر پرجمعیت ایران و پرجمعیت‌ترین شهر سه استان ایران در ساحل دریای خزر است. از دیگر شهرهای پرجمعیت این استان می‌توان به ترتیب به شهرهای بندر انزلی، مهمترین بندر ایرانی در حاشیه دریای خزر، لاهیجان، تالش، لنگرود، رودسر، بندر آستارا، صومعه سراو اشاره کرد.

طبیعت گیلان، پوشیده از جنگل و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است. این استان شامل مناطق سرسبز شمال غربی رشته کوه البرز و بخش غربی کرانه‌های جنوبی دریای خزر است.

اقتصاد

اقتصاد گیلان، بر پایه کشاورزی، دامداری، صیدماهی و پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم استوار است. مهم‌ترین محصولات کشاورزی شامل برنج و چای است، که در شهرهای مختلف گیلان، از جمله لاهیجان و رودسر کشت می‌شوند. زیتون نیز از دیگر فراورده‌های زراعی است که کشت آن در شهرستان رودبار رایج است. مراکز مهم صید ماهی عبارتند از بندر آستارا، بندر کیاشهر وبندر انزلی. مهم‌ترین مراکز پرورش زنبور عسل عبارتند از اشکور بالا و پایین، عمارلو، دیلمان، آستارا و تالش. دامداری نیز در مناطق کوهپایه‌ای انجام می‌شود. گندم و جو، بادام زمینی، توتون و فندق نیز از دیگر محصولات زراعی گیلان می‌باشند که هنوز نیز به صورت انبوه در نقاط مختلف استان کشت می‌شوند. فعالیت تجاری با شبکه بسیار متراکم مراکز بازرگانی بسیار انبوه‌تر از داخل ایران است. هر محله بقالی و قهوه‌خانه و بالاتر از این سطح اولیه هر واحد کوچک جغرافیایی بازاری دارد، که اغلب در کنار راه‌های اصلی است. مهمترین ویژگی اصلی جلگه مرکز گیلان (همانند مازندران) شمار و رونق فعالیت بازارهای هفتگی ست. مراکز شهری با ده‌ها مغازه ساختار تجاری غنی تری دارند. تنها دوتایشان، لاهیجان در شرق و انزلی در غرب وزن جمعیتی و اقتصادی بیشتری دارند ولی به شدت زیر سایه رشت مرکز استان قرار دارند که بر زندگی شهری در گیلان سلطه دارد.

صنعت

گیلان با تنها ۳۷٫۷ درصد جمعیت شهری به دلیل تراکم بسیار بالای جمعیت روستایی و سطح نسبتاً پایین صنعتی سازی یکی از شهری نشده‌ترین استانهای ایران است. گیلان تقریباً هیچ منبع معدنی مهمی ندارد و عمده صنایع اش محصولات کشاورزی را فراوری می‌کنند: کارخانه‌های برنجکوبی در همه جلگه، کارخانه‌های چای در لاهیجان، لنگرود و فومنات، کارخانه‌های روغن پیرامون رودبار، کارخانه‌های فراوری ماهی و خاویار در انزلی، کارخانه‌های ابریشم، تنباکو و لبنیات در رشت پراکنده‌اند. مجتمع عظیمی در میانه دهه ۱۹۷۰ برای بهره‌برداری از منابع طبیعی چوب جنگلهای انبوه غرب گیلان با نام جوکا در خلیفه آباد اسالم و یک کارخانه کاغذسازی در پونل علاوه بر چند کارخانه کوچکتر چوب بری در جنوب تالش و شرق گیلان وجود دارند. جز این بخش مبتنی بر منابع منطقه‌ای همه صنایع در رشت واقع شده‌اند. شهر صنعتی رشت که با ۲۸۰ واحد صنعتی یکی از پنج شهر صنعتی بزرگ ایران است در ۱۲ کیلومتری جنوب رشت واقع شده‌است

در زمینه تولید برق از منابع تجدیدپذیر، نیروگاههای بادی منطقه رودبار و منجیل از بزرگترین مزارع بادی ایران و خاورمیانه محسوب می‌شوند. در حال حاضر ظرفیت نیروگاه بادی این ناحیه به ۱۰۰٫۸ مگاوات رسیده که حدود دو دهم درصد از کل تولید برق ایران است.

کشاورزی

گیلان در زمینه تولید چای، زیتون، فندق و بادام زمینی مقام اول و به لحاظ تولید برنج مقام دوم در ایران را داراست اخیراً باغات کیوی بخصوص در شرق گیلان رواج ویژه‌ای داشته و این محصول نیز به عنوان یکی از تولیدات این استان است. محصول اصلی کشاورزی تاکنون برنج بوده‌است. تقریباً همه زمینهای قابل آبیاری شالیزارند (بیش از ۴۰ درصد مساحت جلگه). برنجکاری در همه مناطق وجود دارد ولی در دلتای سفیدرود بین لشت نشا و رشت و طالش دولاب شالیزار تقریباً تنها کشت موجود است. ۵۲ درصد اراضی کشاورزی گیلان به کشت برنج اختصاص دارد. تا سال ۱۳۶۱ شمسی گیلان بزرگترین تولیدکننده برنج ایران بود و ۴۰ تا ۵۰ درصد تولید ملی را داشت ولی در این سال استان همجوار مازندران از آن پیشی گرفت. ۶۰ درصد تولید استان در ناحیه دلتای سفیدرود انجام می‌شود ولی در جلگه‌های حاشیه‌ای غربی و شرقی تولید برنج با محصولات متنوع دیگری ترکیب شده‌است. این میزان تولید در گیلان اخیراً رخ داده‌است. در ۱۹۱۱ رابینو نوشت: «گرچه برنج گیلان از مازندران و استر آباد بهتر است، دو تای آخری پایتخت و مرکز ایران را تأمین می‌کنند.» و چرچیل و ابوت گفته‌اند که در میانه قرن نوزدهم گیلان مجبور بود برای تأمین نیاز محلی خود از مازندران وارد کند. این مسئله دو دلیل اصلی داشت: اولاً زمینداران گیلان برای پاسخ به نیاز فزاینده بازارهای اروپایی اولویت را به نوغان داری می‌دادند و این تازه در ۱۸۶۰ بود که به علت نابودی کرمهای ابریشم توسط مرض پبرین کشاورزان به برنج روی آوردند؛ ثانیاً گیلان تا ابتدای قرن بیستم و احداث راه رشت-قزوین، که آن را به فلات ایران مرتبط کرد از بقیه کشور ایزوله بود. تهران به دلیل امکانات ارتباطی از آمل توسط مازندران تأمین می‌شد. مانند بسیاری از دیگر فعالیتها، تولید برنج در گیلان به دلیل نیاز بازار روسیه رونق گرفت.

 کشت توت برای تغذیه کرم ابریشم که زمانی از برنج مهم تر بود قدیمی‌ترین فعالیت کشاورزی است و در خوشابر و گشت در غرب و در آستانه تا قاسم‌آباد در شرق در کوهپایه‌ها انجام می‌شود. امروزه گیلان اصلی‌ترین منطقه تولید ابریشم در ایران است، و ۸۰ درصد تولید ملی را که بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ تن در سال می‌شود را در اختیار دارد. تیلمبار، محل نگهداری کرمهای ابریشم از مشخصه‌های معماری بومی گیلان است. شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران در رشت واقع شده‌است. اولین کارخانه فرآوری چای در ایران در ۱۳۱۱ در یک ایستگاه تحقیقاتی در لاهیجان تأسیس شد و انگیزه‌ای برای کشت این گیاه ایجاد کرد. چای امروز مهم‌ترین محصول زراعی است و لاهیجان منطقه اصلی آن است. تنباکو در فومنات و مرکز تالش و درختان میوه در دو حاشیهٔ ساحلی کشت می‌شوند و میوه‌هایی چون گیلاس و آلو در شمال تالش و میوه‌های مرکبات در شرق گیلان تولید می‌شوند.دامداری در همهٔ محلات جلگه مرکزی به دلیل فقدان مرتع خوب وضع پایینی دارد ولی برای ساکنان تالش و گالش کمربند کوهستانی منبع درآمدی اصلی ست. روستانشینان تالش و مرکبات پروران شرق گیلان هم گوساله و گوسفند نگهداری می‌کنند. در دیلمان، عمارلو و اشکورات مزارع وسیع دیمی گندم وجود دارد. منطقه رودبار و منجیل به دلیل اقلیم مدیترانه ای نظام کشاورزی بی همتایی در ایران دارد که منشأ اصلی درآمد در آن زیتون و گندم و دامداری و شالیزارهای کنار سفیدرود در بخش رستم آباد است. شیلات و صنایع وابسته، یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت در استان گیلان است و علاوه بر آبزی‌پروری در مزارع پرورش ماهی، صید ماهیان استخوانی و غضروفی (ماهیان خاویاری) از دریای خزر نیز بخشی از این فعالیت محسوب می‌شود. گیلان حدوداً نصف تولید خاویار (بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن در سال) و استروژن (بین ۱۴۰۰ تا ۱۷۰۰ تن) ایران را در اختیار دارد. علاوه بر این فعالیت خاص، ۲۶ تعاونی صیادی بین ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تن ماهیهای حلال صید می‌کنند.

صنایع دستی

 منطقه گیلان سنت صنایع دستی بزرگی نظیر استانهای داخلی ایران ندارد. از جمله سنتهای محلی می‌توان ابریشم، یا چادر شب قاسم آباد ، قلابدوزی رشت،حصیر بافی شامل سفره، سبد و کلاه، مصنوعات چوبی خم شده مثل پایه میز و جاسیگاری و… و سفالگری گمج (نوعی ظرف لعابی از جنس خاک رس) را نام برد. این دامنه محدود صنایع دستی به این دلیل است که گیلان بیشتر منطقه تولیدکننده ماده خام (مثل ابریشم) بوده تا جایی که محصولات تمام شده تولید می‌کرده و ضمناً این منطقه به مدت طولانی روستایی مانده و کارگاه‌ها و استادکاران حرفه‌ای اهمیت ناچیزی داشته‌اند. از محصولات نساجی گیلان می‌توان به لنگ، پارچه تافته و کجینی اشاره کرد. قلاب دوزی رشت مورد تحسین زیادی قرار گرفته‌است. در شمال تالش شال، و در جنوب استان جاجیم هم بافته می‌شود. نمدبافی در جنوب تالش و سیاه ورود و طارم و نیز در قاسم‌آباد رواج دارد. حصیربافی فعالیت مشخص دلتای سفیدرود و تالاب انزلی است. گونه‌های مختلف گالی و نی روینده در ساحل دریا و نیز در منابع آب کشاورزی، به عنوان ماده اولیه حصیربافی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تا پایان دهه ۱۹۷۰ در مناطق مختلف گیلان پنج نوع اصلی سفالگری شناسایی شده است؛ که عبارتند از: کاسه و تنور نانوایی درهشتپر، گمج، نمکار و چیرهدر جیرده، گمج و چیره خام در گیلده و خرطوم، ظروف آب و ماست در روستاهای غرب تالاب انزلی و نزدیک سیاهکل، جنوب رودسر. تنها کارگاه‌های شهری سفالگری در خمیران زاهدان در رشت موجود بوده‌است. سفال همچنین برای پوشش سقف خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

[/col_12_last]

[spacer]

[success]صنایع استان … [/success]

[checklist]

  • کوزه های سفالی
  • شیریکی پیچ
  • سبد و حصیر
  • انواع صنایع دستی دریایی

[/checklist]

جذب متخصصین بومی

پردیس فناوری کیش در نظر دارد از متخصصین بومی منطقه در رابطه با آموزش صنعت در حوزه نقت ، گاز و پتروشیمی دعوت به همکاری نماید .

[button color=”red” size=”large” link=”http://kishindustry.ir/%d9%81%d8%b1%d9%85-%d8%ac%d8%b0%d8%a8-%d8%a7%d8%b3%d8%a7%d8%aa%db%8c%d8%af-%d9%88-%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5%d8%a7%d9%86/”] فرم جذب متخصصین بومی [/button]

[success]پروژه های صنعتی… [/success]

[col_14]

شهرک های صنعتی:

1- شهرك صنعتي شماره يك

( درخت سبز ) ، مساحت : 48 هكتار

2- شهرك صنعتي شماره 2

( گلديس )، مساحت : 15 هكتار

3- شهرك صنعتي شماره 3

جاده فرودگاه ، مساحت : 100 هكتار

4- شهرك صنعتي شماره 4

پايگاه هوايي ،( شهرك كارگاهي)، مساحت : 32 هكتار

5- شهرك صنعتي شماره 5

ميدان هرمز، مساحت : 37 هكتار

6- شهرك صنعتي شماره 6

[/col_14]
[col_14]

واحدهای صنعتی فعال در کیش

  • صنایع غذایی

  •   کشاورزی  و صنایع وابسته

  • صنایع چوبی

  • صنایع  بهداشتی و آرایشی

  • صنایع شیمیایی

  • صنایع پوشاک و نساجی

  • صنایع برق و الکترونیک

  • خودرو سازی و صنایع مرتبط

  • مصالح ساختمانی

[/col_14]

[col_14]

برای راه اندازی واحدهای صنعتی درمنطقه آزاد کیش شرایط آسانی اندیشیده شده است بطوریکه مقررات دست وپا گیر تاسیس  واحدهای صنعتی دراین منطقه وجود ندارد. مراحل تاسیس واحدهای صنعتی به طور خلاصه شامل سه مرحله زیر می باشد:

-1دریافت جواز تاسیس ( اعتبار جواز تاسیس تنها زمانی از سوی واحد مدیریت صنعتی جزیره قابل تمدید می باشد که مجری نسبت به تهیه و یا اجاره زمین مورد نیاز برای تاسیس واحد صنعتی اقدام وعملیات ساختمانی را شروع کرده باشد.)

-2دریافت قرارداد زمین

 3پروانه بهره برداری

[/col_14]

[col_14_last]

 اولویت های سرمایه گذاری در بخش صنعت:

-1صنایعی که دارای دانش فنی نوین و پیشرفته باشند.

-2صنایعی که قابلیت صدور کالای ساخته شده را داشته باشند.

-3صنایع خودروسازی

-4صنایع تولید لوازم الکترونیک و کامپیوتر

-5صنایع تولید لوازم صوتی و تصویری

-6صنایع تولید لوازم پزشکی ، دندانپزشکی و دارویی

-7صنایع و تولید لوازم خانگی

[/col_14_last]

[spacer]

[success]دوره های آموزشی … [/success]

[col_13]

[/col_13]
[col_13]

[/col_13]
[col_13_last]

[/col_13_last]

[spacer]

[tabs]
[tab title=”درباره ما”]
[image source=”http://imediapixel.net/demo/ecobiz/wp-content/uploads/2011/05/image1.jpg” alt=”” align=”left”]

پردیس فناوری کیش، مستقردر مرکز انتقال فناوری های پیشرفته کیش  با ایده محوری کسب و کار دانش محور و برپایه بهره گیری از فناوری های نوین در زمینه مشاوره و کارگاه های تخصصی فنی و مهندسی ، کاربردی و صنعتی ، تحقیقات و مطالعات پژوهشی ، نظارت و شناسایی سیستم های یادگیری مبتنی بر فناوری IT  با همفکری و هم افزایی مدرسین مجرب دانشگاهی در حوزه های فنی و مهندسی ، فناوری اطلاعات و زبان های خارجی تخصصی شکل گرفت.

از اقدامات این شرکت ، فعالیت های آموزشی در زمینه برگزاری دوره های مختلف سازمانی به صورت حضوری، برگزاری دوره زبان های خارجی و کامپیوتر با متد الکترونیکی ( مجازی ) می باشد.  برگزاری دوره های آموزشی تخصصی متفاوت که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت نیز از جمله اقدامات چند ساله این پردیس است . همکاری آموزشی با نهادها و شرکت های معتبر صنعتی و بانک ها در سایه بهره گیری از توان آموزشی نیروی انسانی متخصص توانسته است، این پردیس را در عرصه های گوناگون سرآمد نماید از این رو به برخی از همکاری ها و اقدامات پردیس فناوری کیش اشاره می نماییم .

  • برگزاری دوره های فنی و مهندسی صنایع غرب استان تهران در زمینه دوره های مکانیک الکترونیک هیدرولیک پنوماتیک دوره های کد وزارت نفت ویژه بسیاری از شرکت های معتبر به صورت گروهی و سازمانی.
  • برگزاری دوره های کامپیوتر اعم از ICDL ویژه کارکنان Excel پیشرفته طراحی و گرافیک نرم افزارهای مهندسی برق ، الکترونیک ،مکانیک و…(آنلاین و سازمانی)
  • برگزاری دوره های زبان خارجی اعم از انگلیسی ، آلمانی ، اسپانیایی و …با استاندارد آموزشی توسط مدرسین و دانش آموختگان مجرب دانشگاه شریف ،تهران و شهید بهشتی . (آنلاین و سازمانی)
  • برگزاری دوره های ویژه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری

[/tab]
[tab title=”ارتباط با ما”]
[image source=”http://imediapixel.net/demo/ecobiz/wp-content/uploads/2011/05/image1.jpg” align=”right”]

آدرس:

کیش،مرکز تجارت جهانی،برج صدف، طبقه پنجم، مرکز انتقال فناوری های پیشرفته (واحد ۵۰۳)

تلفن : ۴۴۴۵۳۸۷۷ – ۰۷۶

[itemlist]

  • شماره تماس: 02166176196
  • تلفکس: 02189776129
  • ایمیل: info@kishindustry.ir

[/itemlist]
[/tab]
[tab title=”پیوند ها”]

[checklist]

[/checklist]
[/tab]
[/tabs]

[spacer]